Shangwei Village Plugin House / People’s Architecture Office

first_imgArchitects: People’s Architecture Office Year Completion year of this architecture project ArchDaily 2018 Year:  Projects Shangwei Village Plugin House / People’s Architecture OfficeSave this projectSaveShangwei Village Plugin House / People’s Architecture OfficeSave this picture!Huang Family Bird View. Image Courtesy of People’s Architecture Office+ 26Curated by 韩爽 – HAN Shuang Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/906235/shangwei-village-plugin-house-peoples-architecture-office Clipboard “COPY” China CopyAbout this officePeople’s Architecture OfficeOfficeFollowProductsGlassSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesShenzhenChinaPublished on November 22, 2018Cite: “Shangwei Village Plugin House / People’s Architecture Office” 21 Nov 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogShowerhansgroheShowers – RainfinityGlass3MGlass Finish – FASARA™ GeometricPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Zenith® Premium SeriesMetal PanelsTECU®Copper Surface – Patina_VariationsBeams / PillarsLunawoodThermowood Frames and BearersMembranesEffisusFaçade Fire Weatherproofing Solutions in Design District Project LondonSkylightsVELUX CommercialModular Skylight Ridgelight in Office BuildingSwitchesJUNGLight Switch – LS PlusCurtain WallsRabel Aluminium SystemsSpider System – Rabel 15000 Super ThermalWindowspanoramah!®ah! Soft CloseWoodAustralian Sustainable Hardwoods (ASH)American Oak by ASHChairs / StoolsOKHADining Chair – BarnettMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?深圳上围插件家,2小时即可建造一栋美宅 / 众建筑是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamcenter_img ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/906235/shangwei-village-plugin-house-peoples-architecture-office Clipboard Houses Manufacturers: 众建筑, 吉祥, 立邦Save this picture!Huang Family Exterior. Image © Changheng ZhanText description provided by the architects. The Shangwei Plugin Houses are renovated houses that are hundreds of years old, left vacant and in ruins for decades as Shangwei Village suffered from heavy disinvestment. The rapid urban expansion of nearby Shenzhen engulfed villages like Shangwei, turning them into urban villages, or rural islands surrounded by a sea of new development. Half of the properties in Shangwei lay abandoned as villagers fled in search of higher standards of living in neighboring areas.Save this picture!Fang Family Exterior. Image Courtesy of People’s Architecture OfficeSave this picture!Huang Family Bird View. Image © Changheng ZhanThe local government, the Shangwei Village Cooperative, was interested in exploring creative ways to rehabilitate and support a budding community of local artists and craftsmen that has recently taken root. The government, with the support of the Leping Foundation and Future Plus (a local non-profit), initiated a pilot in partnership with People’s Architecture Office.Save this picture!Fang Family Exterior. Image © Changheng ZhanSave this picture!Huang Family Exterior. Image © Changheng ZhanThe village government is legally bound to renovate uninhabitable properties where the roofs have collapsed. However, such properties are difficult to renovate because any work would affect adjacent structures. To circumvent this problem, the Plugin House leaves the original structure untouched while a new structure is built inside the existing house.Save this picture!Fang Family Exterior. Image © Changheng ZhanThe Plugin House uses a modular building system of prefabricated panels. Structural connections are integrated into each panel so that a Plugin House can be built with unskilled labor using one tool in less than a day. Industrial manufacturing allows the use of high quality materials that drastically increase energy efficiency and economies of scale ensure the Plugin House remains inexpensive.Save this picture!Fang Family Entrance. Image © Changheng ZhanSave this picture!Huang Family Bird View. Image Courtesy of People’s Architecture OfficeAlthough the Plugin Panels are mass produced, each Plugin House is customized to fit its particular site. The Huang Family Plugin House fits into a tiny 15sqm space. Because part of the original roof still remains, the Plugin House insertion acts as structural reinforcement and as a protective measure against any structural issues the original house may have. To add additional space, the bedroom is placed on a mezzanine level with a corner window that cantilevers over a collapsed wall, offering a panoramic view of the village roofline.Save this picture!Fang Family Interior. Image © Changheng ZhanSave this picture!Plan, Fang FamilySave this picture!Fang Family Entrance. Image © Changheng ZhanA skylight is placed where the original roof has collapsed, inviting natural light into the deep lot. The Fang Family Plugin House is slightly larger at 20sqm. The house features a clerestory window to bring southern light into the bedroom area at the rear of the house. For both locations, the Plugin House System raises living standards by adding efficient mini-split units for heating and cooling, modern kitchens, and off-the-grid composting toilet systems.Save this picture!Huang Family Interior. Image © Changheng ZhanProject gallerySee allShow lessGable Roof House / Alphaville ArchitectsSelected ProjectsEarth Wind and Fire, The Village House / Luigi RosselliSelected Projects Share Photographs:  Changheng Zhan Manufacturers Brands with products used in this architecture project CopyHouses•Shenzhen, China Photographs Shangwei Village Plugin House / People’s Architecture Office “COPY”last_img read more

Read more