Very Low Energy House Halle / HASA – Architecten

first_img Photographs ArchDaily Houses Year:  CopyAbout this officeHASA – ArchitectenOfficeFollowProductsGlassBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesHalleBelgiumPublished on November 11, 2018Cite: “Very Low Energy House Halle / HASA – Architecten” 11 Nov 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogShowerhansgroheShowers – RainfinityGlass3MGlass Finish – FASARA™ GeometricPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Zenith® Premium SeriesMetal PanelsTECU®Copper Surface – Patina_VariationsBeams / PillarsLunawoodThermowood Frames and BearersMembranesEffisusFaçade Fire Weatherproofing Solutions in Design District Project LondonSkylightsVELUX CommercialModular Skylight Ridgelight in Office BuildingSwitchesJUNGLight Switch – LS PlusCurtain WallsRabel Aluminium SystemsSpider System – Rabel 15000 Super ThermalWindowspanoramah!®ah! Soft CloseWoodAustralian Sustainable Hardwoods (ASH)American Oak by ASHChairs / StoolsOKHADining Chair – BarnettMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Very Low Energy House Halle / HASA – Architecten Save this picture!© Tim Van de Velde+ 23Curated by Martita Vial Share Projects Area:  335 m² Year Completion year of this architecture project Belgium CopyHouses•Halle, Belgiumcenter_img Manufacturers: DuPont, Hullebusch, SVK, TossB, StengEngineering:BALT EngineeringEnergy Advisor:SVE EnergyCity:HalleCountry:BelgiumMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Tim Van de VeldeRecommended ProductsDoorsLinvisibileLinvisibile Curved Hinged Door | AlbaDoorsRabel Aluminium SystemsMinimal Sliding Door – Rabel 62 Slim Super ThermalDoorsLonghiDoor – HeadlineWindowsLibartVertical Retracting Doors & WindowsText description provided by the architects. This very energy-efficient house (NEBverw 14,89 kWh/m²) is conceived as a series of interlocking, spacious rooms that, thanks to its meticulously placed windows, open up to its surroundings. Although designed for a dynamic 70-year-old, it is suited for a family of 4.Save this picture!© Tim Van de VeldeThe semi-detached house had to respect the volume of the neighbouring house, constructed 20 years earlier. To compensate for the rather low cornice that had to be respected, we made cut-outs in the roof surface to allow daylight to enter the bedrooms on the first and second floor.Save this picture!PlanSave this picture!PlanFor the exterior, we used neutral grey materials, providing a harmonising coherence with the neighbour, yet distinct enough to avoid triviality.  Front and side facades were done in robust bricks, the rear facade and the roof were covered with cement slates to create one whole . Perforated steel sheets provide privacy where needed.Save this picture!© Tim Van de VeldeWe placed the main entrance at the side of the house to optimise  circulation space in the house. The sitting room is on the street side (east facade),  with a partially raised ceiling to provide ample daylight. The high-placed window to the street ensures the room gets ample daylight, yet guarantees a distinct level of cosiness.Save this picture!© Tim Van de VeldeIn the dining room at the rear, a panoramic window highlights the views of the open meadows and fields behind the house. A compact, yet functional, kitchen divides the two living spaces. At noon, the sunlight enters the kitchen through a narrow void right above it. Small perforation in the kitchen walls connect the sitting and dining rooms, offering different views and light.Save this picture!© Tim Van de VeldeOn the first floor, a similar floorplan allows for 2 bedrooms to be separated by a shower room. The latter connects to the void above the kitchen, receiving indirect daylight. A second bathroom is placed in the hall.Save this picture!SectionOn the second floor a third bedroom with a roof terrace offers magnificent views on the fields. The technical room is located next to this bedroom.Save this picture!© Tim Van de VeldeThe basement houses a workshop and a library, separated by a pantry. The workshop gets natural light through the adjacent staircase, the library is lit through the glass floor in the dining room.Save this picture!© Tim Van de VeldeInterior finishes, fixed furnishings and light fixtures are designed to enhance the spaciousness of the house. Natural materials, developing a patina over the years, give a soft touch to the clean architectural lines.Save this picture!© Tim Van de VeldeProject gallerySee allShow lessZGF Reveals Google’s New L.A. Office in Historic California HangarArchitecture NewsScandinavian Spaceship / Kvistad Design StudioSelected Projects Share Very Low Energy House Halle / HASA – ArchitectenSave this projectSaveVery Low Energy House Halle / HASA – Architecten Photographs:  Tim Van de Velde Manufacturers Brands with products used in this architecture project “COPY” 2015 “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/905531/very-low-energy-house-halle-hasa-architecten Clipboard Architects: HASA – Architecten Area Area of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/905531/very-low-energy-house-halle-hasa-architecten Clipboardlast_img read more

Read more