Valentine House / Eric Meglasson Architect & Lightfoot A+D

first_imgSave this picture!© Alan Brandt+ 34Curated by Paula Pintos Share Photographs Manufacturers: Ann Sacks, Kohler, Pella EFCO, Restoration Hardware, McNeel, Schumacher, Teltos Architects: Eric Meglasson Architect, Lightfoot A+D Area Area of this architecture project Houses Valentine House / Eric Meglasson Architect & Lightfoot A+D ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/940365/valentine-house-eric-meglasson-architect-and-lightfoot-a-plus-d Clipboard Photographs:  Alan Brandt Manufacturers Brands with products used in this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/940365/valentine-house-eric-meglasson-architect-and-lightfoot-a-plus-d Clipboard CS Construction Projects Year:  Ani Cahill Design Design Team:Eric Meglasson Architect, Lightfoot A+D, Harper House DesignEngineering:Eclipse EngineeringConsultants:River Roofing, Bladt’s Custom WoodworkingCity:BendCountry:United StatesMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Alan BrandtRecommended ProductsWooden FlooringEGGEREGGER Design Flooring for the House of EconomyWindowsOTTOSTUMM | MOGSWindow Systems – BronzoFinestra B40WoodParklex International S.L.Wood cladding – FacadeDoorsSolarluxBi-Folding Doors – EcolineText description provided by the architects. The Valentine House is an abstract composition of folding wall and roof planes exploring the tensions of light and dark, solid and void, protection and exposition – yet nevertheless crafted with a thoroughly domestic program in mind. Clad almost entirely in blackened or bleached cedar boards, the Valentine house’s materiality relates closely to its 10-acre forested site, allowing for an unapologetically modern formal vocabulary to take hold without feeling pretentious or alien in imposition. Save this picture!© Alan BrandtSave this picture!Ground floor planSave this picture!© Alan BrandtThree linear wood-clad ‘solid’ volumes are stacked and shifted relative to one another to support and frame a fourth transparent ‘void’, which serves as an indoor-outdoor entry gallery. The position and orientation of the home have been located to capture the tremendous far-field views of the Cascade Mountains to the west, visible only along a narrow axial corridor on the large site. This linear axis served as the starting point for the design, in that the ‘void’ space framed by the solid volumes occupies this view corridor precisely. Save this picture!© Alan BrandtSave this picture!© Alan BrandtEach of the ‘solid’ volumes houses a particular set of program and is accessed by (or sometimes closed off from) the central void space. This allows for tremendous flexibility in day-to-day domestic use; for instance, the parents’ wing can be functionally separated from the rest of the home, allowing for tranquility and privacy if all four of the family’s children take over the common spaces. Or, the home can be opened up selectively with large gatherings in mind, where large sliding glass patio doors open up to embrace expansive outdoor entertaining areas and access to a hot tub, in-ground lap pool, and built-in grilling area. Large roof decks upstairs open up additional opportunities for outdoor entertainment, commanding privileged views above the forest floor out to the national forest and mountains beyond.Save this picture!© Alan BrandtIndoors, the warm and tactile material palette continues, with areas where the blackened or bleached cedar siding reaches into the protected living spaces, establishing visual continuity from inside to out. Bespoke interior lighting, furniture pieces, and wall finishes form intimate and ever-present connections to the family’s past – integrating barn wood and other artifacts from their Northern California farmstead, and custom tile and art installations to remind them of their years spent as a family abroad.Save this picture!© Alan BrandtProject gallerySee allShow lessBruco House / Takeshi Ishiodori ArchitectureSelected ProjectsExtension in Isla Maipo / Pedro Ruiz + Benjamín SmartSelected Projects Share 2019 “COPY” Area:  3500 ft² Year Completion year of this architecture project Landscape: United States Contractor: CopyHouses•Bend, United States CopyAbout this officeEric Meglasson ArchitectOfficeFollowLightfoot A+DOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesBendOn FacebookUnited StatesPublished on June 15, 2020Cite: “Valentine House / Eric Meglasson Architect & Lightfoot A+D” 15 Jun 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodHow to Design a Façade with AluProfile Vertical ProfilesGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisOxidized Copper: Nordic BrownDoorsEGGERWood Laminate Doors in Molecular Plant Science InstituteStonesCosentinoSurfaces – Silestone® Nebula SeriesWall / Ceiling LightsLouis PoulsenLamp – LP RiplsWood Boards / HPL PanelsBruagRoom Dividers – Partition Wall MDFStonesNeolithSintered Stone – Mar del PlataWindowspanoramah!®ah! SecurityPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsMIS Facade PanelCarpetsFabromont AGTextile Floor Covering – Orbital® 07 COLORpunkt®LightsNorka lightingLuminaire – BelfastMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Valentine House / Eric Meglasson Architect & Lightfoot A+DSave this projectSaveValentine House / Eric Meglasson Architect & Lightfoot A+D “COPY” ArchDailylast_img read more

Read more