The Apartment House / Formwerkz Architects

first_imgThe Apartment House / Formwerkz ArchitectsSave this projectSaveThe Apartment House / Formwerkz Architects Singapore Houses Architects: Formwerkz Architects Area Area of this architecture project Copy•Singapore ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/66604/the-apartment-house-formwerkz-architects Clipboard Save this picture!+ 14 Share ArchDaily “COPY” Projects The Apartment House / Formwerkz Architects CopyAbout this officeFormwerkz ArchitectsOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesHousesSingaporePublished on June 30, 2010Cite: “The Apartment House / Formwerkz Architects” 30 Jun 2010. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – Talis SVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ Solid ColorPartitionsSkyfoldRetractable Walls – Stepped & Sloped SpacesDining tablesZeitraumWood Table – TautBathroom AccessoriesBradley Corporation USARoll Towel Dispenser – Electronic TouchlessWoodLunawoodThermowood FacadesAluminium CompositesSculptformClick-on Battens in Victoria GardensMetal PanelsLongboard®Metal Ceilings – DauntlessWoodStructureCraftEngineering – Mass TimberPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsPerforated Facade PanelFiber Cements / CementsDuctal®Rainscreen Cladding Panels for Lightweight Facades in Apartment BlockBricksAcme BrickModular Size BrickMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Area:  1190 m²Text description provided by the architects. Brief The scale and programme of the house suggests more of a communal dwelling for a multi-tier family. The family called for a design that can accommodate a long wish list of desires of every members and the flexibility for change and expansion of the household. Save this picture!Strategy The house is organized in two linear volumes, split by a common pool in the middle but connected on the upper floors by the family space. The 2-storey volume houses the parents’ master en-suite on the upper floors, floating above the main living space. A lawn garden sits above on the roof. The 3–storey block primarily, apart from the dining and kitchen on the ground floor, are tailored to the lifestyles of the 3 siblings yielding to their individual narratives. Save this picture!Apart from this tall list of specificities, the house design has to accommodate for change. This incidentally explains its relatively simple form and raw finish. At the macro scale, the two volumes can be sub-divided into 2 separate bungalow plots with minor alteration to the existing structures. Internally, the spaces are organized to be easily re-configurable as the service spaces and circulation are arranged neatly to one side. This allows most of the room to have high ceiling spaces (to the slab) without the need for false ceiling. Save this picture!The challenge brought us to engage the very traditional Asian Concept of Multi-generation Living in our modern ageing society and to address the differences in habits, desires, taste or even the potential tensions between individuals or sub-families.Save this picture!Project gallerySee allShow lessHigher Tax will hurt Honest S-CorporationsArticlesThe Waterhouse / Neri & Hu Design and Research OfficeArticles Share “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/66604/the-apartment-house-formwerkz-architects Clipboardlast_img read more

Read more