Baan PA*Ma* Residence / AplusCon Architects

first_imgArchDaily Photographs ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/949407/baan-pa-star-ma-star-residence-apluscon-architects Clipboard Photographs:  Rungkit Charoenwat Manufacturers Brands with products used in this architecture project “COPY” Baan PA*Ma* Residence / AplusCon Architects CopyAbout this officeAplusCon ArchitectsOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesInterior DesignResidential InteriorsHouse InteriorsOn FacebookSuan LuangThailandPublished on October 16, 2020Cite: “Baan PA*Ma* Residence / AplusCon Architects” 15 Oct 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – LogisVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ StonePartitionsSkyfoldWhere to Increase Flexibility in SchoolsTiles / Mosaic / GresiteCupa PizarrasVentilated Facade – CUPACLAD UprightGlassLAMILUXGlass Roof PR60ConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMSkylightsVELUX CommercialAtrium Longlight Skylights in ExperimentariumMetal PanelsLorin IndustriesAnodized Aluminum – Copper FinishesStonesFranken-SchotterWall Covering & CladdingWindowsRabel Aluminium SystemsMinimal Casement Windows – Rabel 8400 Slim Super Thermal PlusSwingsStudio StirlingHanging Chair – BasketWallcovering / CladdingArrigoni WoodsWood Cladding – AcousticMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Baan PA*Ma* Residence / AplusCon ArchitectsSave this projectSaveBaan PA*Ma* Residence / AplusCon Architects Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/949407/baan-pa-star-ma-star-residence-apluscon-architects Clipboard Housescenter_img Architects: AplusCon Architects Area Area of this architecture project Projects 2020 Area:  310 m² Year Completion year of this architecture project “COPY” Manufacturers: AutoDesk, Kohler, Lindab, Ampelite, TOA, TostemArchitect In Charge:Silawat ArakwechakulDesign Team:Silawat ArakwechakulClients:Werapat, SuppatraEngineering:Chanon YingchutrakulCity:Suan LuangCountry:ThailandMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Rungkit CharoenwatRecommended ProductsConcreteKrytonConcrete Hardening – Hard-CemBlinds / Mosquito Nets / CurtainsBANDALUXConcealed Blind System – One-BoxDoorsECLISSESliding Pocket Door – ECLISSE LuceDoorsSaliceSliding Door System – Slider S20Text description provided by the architects. The house is built on a small plot of land 12×15 m. and provides an external context to solve many problems such as scenes and residents’ privacy. A limited land has become a challenging design for 5 people of various types in one family, from kid to elderly. We designed the wall on the left-right as a solid wall and built a central court, a double volume connected from the outside to the inside as the house’s green core area.Save this picture!© Rungkit CharoenwatSave this picture!First Floor PlanSave this picture!© Rungkit CharoenwatThe primary design of this house is aim for the happiness of the father and mother. PAPA spends a lot of time watching TV News and documentaries. We designed the downstairs living room to be the room that opens the window to get the wind comfortably during the day.Save this picture!© Rungkit CharoenwatSave this picture!© Rungkit CharoenwatA large wooden dining table is in the center for MAMA, who enjoys cooking to gather their grandchildren. We raised most of the ground floor area to the kitchen and food preparation areas as it was MAMA’s main activity. Also, prepare the storage for the delicious-cookie ingredients and baking oven that MAMA often bakes as gifts during the New Year season. Of course, the comfortable bedrooms and bathrooms for the elderly are designed to receive natural light and adequate ventilation.Save this picture!© Rungkit CharoenwatThe house’s upper floor is a working area and bedrooms, the eldest daughter and her family, who spend most of their time working at home. That’s why this house decided to install the Solar Cell system and was a worthwhile investment.Save this picture!© Rungkit CharoenwatSave this picture!Second Floor PlanSave this picture!© Rungkit CharoenwatThe house’s color scheme is all white to make the house look clean, comfortable, and feel more expansive. The interior atmosphere is a wood tone because PAPA loves wood. He kept these old wood from the former house and wanted to be used in this house. Perceive that some pieces of wood are not all the same and not smooth. We see it as the charm of this house. Small and yet specious in quality.Save this picture!© Rungkit CharoenwatProject gallerySee allShow lessThe Hutong Renovation in Beijing: Reimagining Tiny Spaces in a Historic NeighbourhoodArticlesEMIL NAKIJIN Hotel / Shinichi Ogawa & AssociatesSelected Projects Share Thailand CopyHouses, House Interiors•Suan Luang, Thailand Save this picture!© Rungkit Charoenwat+ 19Curated by Hana Abdel Sharelast_img read more

Read more